Снимка Конкурент бгВрачанският окръжен съд даде ход на делото за жестокото

...
Снимка Конкурент бгВрачанският окръжен съд даде ход на делото за жестокото
Коментари Харесай

Двама безработни от Врачанско се почерпиха стабилно и заклаха пенсионер

Снимка Конкурент бг

Врачанският областен съд даде ход на делото за жестокото убийството на 67-годишен мъж от Враца. Заради идната правосъдна почивка и съобразявайки се с планувания годишен отпуск на магистратите и графика на бранителите първото съвещание по проблема бе планувано за 12 септември, реши 5-членния правосъден състав с ръководител арбитър Лидия Крумова. Към двамата подсъдими - Пламен Иванов и Цветан Цветков е предявено обвиняване за ликвидиране, написа Конкурент бг.

По време на разпоредително съвещание в сряда съдът изслуша прокурор Ивайло Хайтов, подсъдимите и служебните им бранители Мария Дакева и Петър Танаицов.

От страна на подсъдимия Пламен Иванов бяха предявени претенции за  промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Мъжът показа рентгеново проучване, което бе приобщено към материалите по делото. Двамата служебни бранители насочиха искане делото да се гледа по съкратената процедура. Пламен Иванов обаче бе безапелационен, че не желае това. Магистратите се съобразиха с настояването на подсъдимия и в последна сметка процесът ще се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура, позволяваща съкращаване на наказването с 1/3. Съдът позволи в качеството на очевидци Любомир Георгиев и Момчил Найденов, които са участвали при предаването на облеклата на убития Иванов и са употребявани за ДНК-експертиза.

Според държавното обвиняване двамата подсъдими помагали в домашната работа на 67-годишния Симеон Тодоров, който живеел на ул. „ Околчица “ във Враца. Обвиняемите били безработни и взели пари на заем от Симеон. Дължали му общо 70 лв.. В края на 2016 година връзките им се влошили поради невърнатите заеми. При срещите посред им двамата мъже се заканвали, че ще пребият Симеон. След стабилен запой на 11 март 2017 година отишли в дома на възрастния мъж, който ги поканил и почерпил. Разразил се спор сред гостите и домакина бил повален на пода и грубо заклан. След осъщественото ликвидиране двамата обвинени се върнали в заведението и траяли да употребяват алкохол.

За ликвидиране по изключително нечовечен метод законът планува за наказване " Лишаване от независимост " от 10 до 20 години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР